Bosszantó apróságok, amik annyira tudnak hiányozni: az átalakító

Hongkongi szállásomra netto húsz óra utazás után érkeztem meg. Volt némi idegeskedés is, mert a csomagomat Dubajban hagyta a légitársaság, így mire megérkeztem a szállodába, már olyan fáradt voltam, hogy abban sem voltam biztos, merre van az előre.

Gondoltam zuhanyzom egyet, lepihenek, és felteszem az összes elektronikus kütyümet tölteni. És ekkor ért a meglepetés: ugyan tapasztalt utazó vagyok, és a világon mindennek utánanéztem Hong Konggal kapcsolatban, de azt egyszerűen nem vettem számításba, hogy másmilyen lesz a csatlakozó.

Bambán álltam a töltővel a kezemben. A powerbankom utolsó elektromos morzsáival feltöltöttem a telefonomat, hogy meg tudjam guglizni, hol tudok a legközelebb átalakítót venni, a szállodában nem tudtak nekem adni. Utólag belegondolva magam sem értem, hogy történhetett ez, de az ember sokszor nem gondol ilyen apróságokra, amik aztán nagy bosszúságot okoznak aztán.

Meg is gugliztam hazaérve, hol és mire kell számítani. A Mentalfloss oldalán találtam egy jó kis infografikát arról, hogy hol milyenek a konnektorok, ezt meg is könyvjelzőztem, és biztos, ami biztos, mindig ránézek utazás előtt.

Egy fontos információ azért nincs rajta az infografikán: a hálózati feszültség. Ennek is érdemes utánanézni, hiszen például az amerikai kontinens nagy részén az európaitól eltérően nem 220, hanem 110 V a hálózati feszültség.

Kinek mi volt a legbosszantóbb élménye, amikor otthonfelejtett valami fontosat?

fotó: citybaseapartments.com

Címkék

Kapcsolódó cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Tekintse meg ezt is

Close
Close