Óz birodalma Ausztráliában van – dokumetumfilm-sorozatot ajánlunk

Az Utazóbázison szeretünk ritka célpontokat bemutatni; magyar utazók tolmácsolásában olyan tájakról tudósítani, ahová csak kevesen jutnak el. Ausztrália pont ilyen hely, keveseknek adatik meg, hogy eljussanak oda, és pláne keveseknek adatik meg, hogy az érintetlen természetet láthassák.

Mi már azt hittük, hogy a dokumentumfilm, mint műfaj, kihalt; amiről lehetett dokufilmet forgatni, arról már forgattak. De szerencsére úgy tűnik, ez nem így van! Ezúttal tehát dokumentumfilm-sorozatot ajánlunk, mely augusztus negyedikén indul a Viasat Nature-ön, este 19:00 a kezdés időpontja.

A sorozat – forgószélként – olyan helyekre repít minket, a természet olyan csodáit mutatja meg, amit  szívesen megnéznénk személyesen is – de talán jobb meghagyni valóban érintetlennek ezeket a tájakat. Olyan helynek, ahová ember nem teszi be a lábát. Nem véletlen tehát a sorozat címe: Óz varázslatos földjén csak kevesek járhatnak, odajutni is nehéz, visszakeveredni meg…Maradjunk annyiban, hogy így legalább nem kell jótündért hajkurásznunk, hogy hazatérjünk Smaragdvárosból. De ne kalandozzunk el a tárgytól. Mire számíthatunk a sorozattól?

Ausztrália vadvilága
Fotó: Viasat Nature

Ausztráliáról sokan sokfélét gondolunk. Sokaknak vágyott célpontja, akadnak, akik azt mondják, Ausztráliánál jobb hely nincs ezen a planétán, vannak, akik még itt is megtalálják azt, ami az otthonra emlékezteti őket, sokan pedig pontosan az élővilágtól rettegnek, nem szélsőséges az a vélemény, hogy “Ausztráliában minden, ami mozog, meg tud ölni téged”. Nos, ne ítéljünk elhamarkodottan, hiszen a jó utazó ismérve az, hogy nem formál látatlanban véleményt; ebből a sorozatból tényleg megtudhatjuk, lekaratéz-e minket egy kenguru, ha a közelébe merészkedünk.

Ausztrália vízi élővilága
Fotó: Viasat Nature

A kontinens sokszínű szépség, örömök és meglepetések földje. A sorozat feltárja mindazt, amit ez a térség kínál: hófödte csúcsok, hideg és vad déli tengerek, az utolsó erszényeshangyász populáció, egy óriás tintahal… Lencsevégre vesznek nemrégiben felfedezett állati populációkat, sőt olyan rejtélyes élőlényeket is, amelyekről a legtöbb ausztrál nem is sejti, hogy még a kertjében is megtalálhatók. Kapjuk fel tehát a piros cipellőket és irány Óz varázslatos földje, azaz Ausztrália!

Ausztráliai táj
Fotó: Viasat Nature

Szeretsz utazni? Megosztanád élményeidet más utazókkal? Csatlakozz Facebook csoportjainkhoz! Az Utazóbázis I. csoportban az Európán túli célpontokról olvashatsz, kérdezhetsz vagy oszthatod meg élményeidet, az Utazóbázis II. csoport Európa-tematikájú, az Utazás okosan és olcsón csoportban pedig a legjobb repjegy akciókról, friss, utazással kapcsolatos hírekről értesülhetsz!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..